Share

Over het boek

Toen we werden gevraagd om een kookboek te maken over Engels rundvlees, waren we eerlijk gezegd niet direct enthousiast. Natuurlijk willen we een kookboek maken, we willen altijd een kookboek maken, hoe meer kookboeken we mogen maken hoe beter. Maar waarom met Engels rundvlees? We lieten ons overhalen om in ieder geval even naar dat rundvlees te komen kijken, nieuwsgierig als we zijn – als personen maar zeker ook als koks.

We zijn naar Engeland gereisd en kunnen daarover vrij kort zijn; we waren zeer onder de indruk van wat we zagen en – belangrijker! – proefden. De smaak en kwaliteit van het vlees heeft ons ertoe bewogen dit boek te maken. We besloten dat het een kookboek moest worden dat verder zou gaan dan biefstuk en
burgers. We wilden laten zien dat het hele rund zeer de moeite waard is, van voor- tot achterkant.

Ons reisje naar Engeland smaakte naar meer, dus we zijn teruggegaan. We wilden horen wat de drijfveren zijn van de boeren, luisteren naar de mening van de Engelse slagers en koks die (terecht) zo trots zijn op hun vlees. En proeven natuurlijk. Alles proeven.

Het resultaat ligt er. Met zeer uiteenlopende recepten, van wang tot staart, van borst tot rug. Wat we niet in de recepten konden vertellen, zeggen we in het uitgebreide beef-abc. Hopelijk heeft elke lezer net zo veel plezier van het boek als wij hebben beleefd aan het maken ervan.

Alain Caron
Richard van Oostenbrugge

we-love-beef_england

We Love Beef is voor € 25, – o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandels.

Beef_Book_Info

Direct Contact

  Contact Gegevens

  Distributie, Promotie & Pers:

  Green Seed Group The Netherlands
  Printerweg 36
  3821 AD Amersfoort
  The Netherlands
  Tel +31 33 434 02 50
  Email: info@greenseedgroup.nl

  Alain Caron
  We all love Beef. And beef loves us. Beef is my #1Alain Caron